Translate

Fašizam je kopile kapitalizma - jedan za drugim na smetlište povijesti!
Kategorija: Antifa
Povijesni fašizam je potpuno promijenio ono što smatramo zločinom. On se bazirao ne samo na masovnom ubijanju, nego i na pokušaju potpunog i sustavnog istrebljenja nekih naroda i kultura što je proglašavano svrhom i krajnjim ciljem režima. Unatoč tim stravičnim zločinima, bilo bi potpuno promašeno svoditi fašizam samo na koncentracione logore i Holokaust. On je puno više od toga. Povijesno gledano, rasističke i genocidne ideje bile su uvijek prisutne, kao i ambiciozni manijaci željni krvi. 
Ipak, fašizam je došao na vlast tek onda kada je postao koristan kapitalistima u smirivanju radnika. Tako je fašizam došao na vlast u Italiji dvadesetih i Njemačkoj tridesetih uz pomoć krupnog kapitala nakon masovnih i borbenih pobuna radnika. Fašizam je s jedne strane sustavno huškao radnike jedne na druge na temelju rase ili nacionalnosti kako bi spriječio da se zajedno organiziraju i bore, a s druge strane koristio sve dostupne državne i paradržavne instrumente za krvavo kažnjavanje svih onih koji su se usudili boriti za svoja prava. Ako tako pogledamo, fašizam ne samo da nije konačno pobijeđen prije sedamdeset godina, nego je zapravo svugdje prisutan. Suprotno onom što tvrde glasnogovornici kapitala, prihvaćenje "slobodnog tržišta", privatizacije, vlasti profesionalnih političara i "euroatlantskih integracija" nisu nikakve garancije slobode od fašizma. Fašizam je samo rezervno sredstvo kapitala u obrani njegove neograničene vlasti. Tako smo se i danas prisiljeni se boriti na ulici s raznim debilima koji slave povijesne naciste, fašizam budućnosti se neće pojaviti s hitlerovskim brčićima i smeđim uniformama, on će se pojaviti kada kapital odluči da su mu potrebne usluge zločinačkih bandi u obrani njegovih interesa. Kada stvorimo demokratske organe da se borimo protiv diktature kapitala, a za vlastito oslobođenje, kapital će nam suprotstaviti fašizam kao posljednju liniju obrane. Naša je dužnost da odgovorimo antifašizmom, organiziranim odgovorom potlačenih na diktaturu najreakcionarnijih snaga u korist kapitalista.
Upravo je zato danas učinjen značajan korak održavanjem Marša solidarnosti pod geslom "Spriječimo fašizaciju društva". Više od stotinu antifašista, kojima su se priključili i članovi Crvene akcije, nosili su transparente "Protiv fašizma/ustaštva", "Antifa Zagreb", "Spriječimo fašizaciju društva", "Ivan Hutorskoj 1983. – 2009.", izvikivali parole poput "antifašistička akcija", "smrt fašizmu", "antifa" i nosili zastave s antifašističkim obilježjima.